Roofing

EPDM

Sandwichpanelen

Groendaken

Bitumen

Skeletbouw

Alle dakwerker voor uw plat dak

Dakwerken Verhelst plaatst alle soorten platte daken: EPDM, groendaken, bitumen en golfplaten

Afhankelijk van verschillende factoren kan u kiezen welke bekleding u gebruikt voor uw plat dak. Vroeger werden platte daken vaak aanzien als probleemdaken maar op vandaag hoeft een plat dak geen probleemdak meer te zijn. Wanneer uw plat dak wordt geplaatst door de ervaren vakmannen van Dakwerken Verhelst kan u 10-tallen jaren zonder problemen verder.

De meeste platte daken worden voorzien van EPDM-dakbedekking. Wij gebruiken hiervoor zowel Resitrix als Mastersystems. Beide producten hebben hun sporen verdiend en bieden hun eigen voordelen. Wij helpen u in uw keuze.

Los van de keuze welke soort EPDM u gaat gebruiken heeft een dakbedekking in EPDM een groot aantal vele voordelen:

  • Zo hebben EPDM-daken een lange levensduur van gemiddeld 40 tot 50 jaar.
  • EPDM is zeer elastisch wat ook nodig is bij gebruik op daken en de blootstelling aan alle weersomstandigheden, van brandende zon tot vrieskou. Door de elasticiteit gaat EPDM niet scheuren bij temperatuurschommelingen.
  • Onderhoud is niet nodig en beschadigingen kunnen gemakkelijk hersteld worden met zelfklevende folie.
  • Indien nodig kan EPDM op bijna alle bestaande dakbedekkingen worden aangebracht wat interessant kan zijn bij renovaties.
  • EPDM garandeert een waterdicht dak

Ook wanneer u kiest voor een groendak kan u bij ons terecht. Ook deze daken hebben tal van voordelen. Zo is een groen dak niet alleen ecologisch maar ook economisch door de isolerende werking en het verhoogt ook de levensduur van uw dak. Daarnaast gaat een groen dak ook tot 50% van het regenwater opnemen wat opnieuw ecologisch is. Contacteer ons vrijblijvend indien u hier meer info over wenst!

Bitumen zijn naast EPDM de meest gekozen vorm van dakbedekking voor platte daken. Met een iets kortere levensduur van gemiddeld 30 jaar bent u ook met bitumen lange tijd gerust. Deze dakbedekking wordt aan het dak gehecht door middel van verhitting met een brander. Het biedt een hoge bescherming tegen alle weersomstandigheden en kan verkregen worden in verschillende kleuren.

Er zijn 3 soorten platte daken:

Koude platte daken

Hierbij wordt de isolatie onder de dragende constructie geplaatst. Daarop wordt de gekozen dakbedekking geplaatst. Dit systeem passen wij niet toe door de mogelijke condesatieproblemen.

Warme platte daken

Bij een warm plat dak wordt de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie geplaatst. Daarboven op komt de dakbedekking. Hiermee werken wij het meest omdat dit de beste manier is qua levensduur.

Omgekeerde platte daken

Bij een omgekeerd plat dak gaan we te werk zoals bij warme daken maar de isolatielaag komt bovenop de dakbedekking. Dit wordt vooral toegepast bij aanleg van dakterrassen. Vaak wordt de laag isolatie dan bedekt met een laag grind. Ook deze manier van werken gebruiken we zelden omdat het geen voordelen met zich meebrengt.